nisse

3. december – Sådan styrker nissen dit barns udvikling

Noget af det sjoveste ved jul er nisserne! Sikke mange forskellige historier, der bliver fortalt om nisser – hvilke fortæller du?

Hjemme hos os har vi en nisse, der bor på loftet. Når det er jul, kommer han med gaver til børnene hver dag. Det blev besluttet den dag, min svigermor forærede Malte denne nissesæk for 13 år siden (af julehjertet tak, svigermor…):

 

Og med 4 børn i huset, har nissen sørme travlt i december måned;)

Det er en sjov tradition, vi voksne har, sådan at opdrage vores børn til at tro på nisser. Og børn på 0-5 år ser skam ingen grund til at undre sig. For dem er grænsen mellem fantasi og virkelighed flydende. Ting, som de små børn ser i fjernsynet eller drømmer eller blot forestiller sig, bliver ofte til noget, der er sket i virkeligheden i deres erindring. Så pas på med at give den for meget gas med nissedrillerierne. Selvom vi synes, at nisser er harmløse, kan det lille barn godt blive utryg eller bange ved tanken om, at en nisse er i huset.
Jeg husker tydeligt, da Malte gik i børnehave, og pædagogerne bildte børnene ind, at nissen på taget blev sur, og en dag lod de som om, de kunne høre ham. Efter den dag havde Malte svært ved at sove om aftenen, og ville ikke i børnehave, og det er vel ikke meningen med julen – så træd varsomt og sørg i stedet for at lade nissen sprede god julestemning ♥

Med en drillenisse i huset eller en nisse, der kommer med gaver i al hemmelighed, vil man

♥ stimulere barnets fantasi
♥ styrke barnets forestillingsevne
♥ træne barnets tålmodighed
♥ styrke barnets hukommelse

 

Og med snilde og overbevisning i stemmen kan nissehistorierne sagtens overleve i mindst 13 år!

 

/Stine

PS Fik du læst julekalenderen fra d. 2. december – Hvad julepynten betyder for det lille barn?

 

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *