IMAG0350

5. december – Det lærer dit barn af gavepapir

Med nissegaver har vi gang i den daglige udpakning af gaver og for en 3-årig er selve konceptet at pakke gaver ind og ud ganske spændende! Og for Pelle er det en super leg. Han pakker alverdens ting ind i det papir, han nu kan finde, for at komme og give os “gaver”.

Og hvorfor egentlig ikke udnytte barnets interesse for det og lære det noget matematik på en sjov måde?

Det, han lærer af at pakke gaver ind, er nemlig ikke kun at beherske indpakningen med sine hænder. Det er også at bruge sin matematisk-logiske sans og med sit øje måle, om papirets størrelse passer til det, han vil pakke ind. Barnet eksperimenterer med areal og størrelsesforhold, og det er jo ren og skær matematik.

Som det ses, valgte Pelle det store stykke papir til æsken og det lille til koppen. Havde han tøvet med at vælge papir, ville jeg have spurgt, om han ville pakke æsken ind i det store eller det lille papir.

Imens han forsøgte at pakke ind, hjalp jeg ham ved instruere ham med ord:

“Nu skal du lægge den anden side ovenpå

“Tryk ned på papiret”

“Hold fast med den ene hånd”

“Fold papiret”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Stine

Fik du også læst idéen til en julesangeleg i julekalenderen fra d. 4. december – Der bor en lille nissemand?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *