gaveklip

23. december – Juleklip lillejuleaftensdag

Har du også en 3-årig eller derover, som er vild med at klippe?

Hjemme hos både Lene og mig sidder der en tre-årig og klipper, når han kan se sit snit til det! Og lige nu med alle de pakker, der står og venter, er det fristende at klippe lidt…

For at imødekomme trangen og undgå ulykker, har vi derfor lagt rester af gavepapir frem til fri afklipning!

Det bliver klippet i de mindste stykker:)

At klippe træner naturligvis finmotorikken og øjehånd-koordinationen, specielt når der skal klippes efter en streg. Når barnet klipper papir til konfetti, stimulerer det hans en fornemmelse af mængde og størrelse.

Er dit barn lidt ældre, er her en nem klippeopgave i denne søde ventetid: Klip figurer ud af gavepapir eller reklamer. Lim dem fast på et stykke pap eller papir, så har I en fin julecollage. Det er noget, der styrker barnets koncentrationsevne, den rumlige og den matematisk-logiske intelligens, når billederne skal udvælges og arrangeres på papiret. Læg mærke til, om barnet sorterer efter farve, har lidt eller meget på de udvalgte motiver, kan placere dem i passende afstand, kan skabe balance i billedet.
At kunne se og skabe mønstre er en vigtig kompetence at tilegne sig. Det vil være en stor hjælp for barnet, når det senere skal lære at læse og lære regne.

Når du selv trænger til en pause, så sæt dig ved siden og klip et gammelt julekort ud til puslebrikker og lad barnet samle det igen.

 

Pelles tolkning af juleklip… Snap – gavebånd!

Kig også på instagram og se, hvordan Lenes Jonathan laver juleklip!

 

/Stine

[social_share/]

PS Fik du læst dagens låge d. 21. december – Juletræet i en sansekasse?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *