wungi-knights-slaas med svaerd

Ridder-app – Samle, spille, bygge

Pelle på 3 er vild med tegnefilmen Ridder Mikkel på Ramasjang.

Og nu har jeg fundet den perfekte app til ham: Wungi Knights.
Til iPhone/iPad og fås også til Android.

Spillet starter med, at den onde troldmand tryller prinsessens slot væk. Den lille ridderdreng må hjælpe prinsessen med at bygge slottet igen. Han drager ud i verden, som er et afgrænset landskab, for at samle 20 byggeklodser. Barnet kan vælge, om ridderen skal gå, ride på sin hest eller flyve på sin drage – og kan skifte løbende. Til gengæld styrer barnet ikke selv ridderen. Barnets opgave er at spotte og tappe på byggeklodserne, som ligger synlige i landskabet. Nogle klodser kan man kun få ved at gennemføre små minispil:

Skyde med bue og pil, slås mod en dukke, fodre en drage med muffins, sortere frugter i kurve, putte ingredienser i en gryde med trylledrik, vaske en hest, samle et sværd.

Når man tapper på klodsen, kommer man tilbage til slotspladsen. Her bliver klodsen til en del til at bygge slottet: Et tårn, et stykke af slotsmuren, en brønd m.m. På turen rundt i landskabet kan man vende tilbage til opgaverne og udføre dem igen, indtil man har samlet alle delene til slottet. Så er spillet færdigt.

Spillet er ganske brugervenligt for målgruppen. De små minispil er helt perfekte – og sjove – man skal både trække, trykke, dreje, sigte og genkende former og farver. Også byggeriet af slottet, hvor man kan placere delene lige, hvor man vil – de smutter ikke ned på en bestemt plads, men kan trækkes rundt med en finger. Man kan også dreje hele scenen rundt, så man kan se slottet fra alle sider, hvilket giver god træning af den rumlige sans.

Lydsiden er fin med middelalderlige toner og supplerer scenariet rigtig godt, så spillet alt i alt giver barnet en god genreforståelse.

Og Pelle er vild med det :)

/Stine

[social_share/]

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *