Kast bamsen – Smålegetid / Uge 18

Vi vil alle gerne være nærværende med vores børn i den travle hverdag. Stimulere deres udvikling i samtale og leg under fire øjne. I dagplejen, vuggestuen og børnehaven bliver børnene selvfølgelig stimuleret på mange områder, men vi ved, at det, der betyder allermest for barnets udvikling, er samværet i familien.
Der findes mange gode redskaber i den forbindelse, og et af dem er LEG.

Det vil vi gerne sætte fokus på med SMÅLEGETID. At lege med sit barn behøver ikke at tage timer. Leg en lille leg på 10-15 min, når I alle er landet derhjemme efter en lang dag.

Skal vi lave en aftale?

Hver mandag giver vi dig her på bloggen en lille leg, som du kan lege med dit lille barn i løbet af ugen.
Når ugen er gået, håber vi til gengæld, at du vil sende os et billede eller skrive lidt om, hvordan det er gået. På facebook eller som kommentar til dette blogindlæg.

Er du frisk??! Her kommer denne uges SMÅLEGETID:

Kast bamsen

kast bamsen

Kasteleg stimulerer barnets balance, øjehånd-koordination og grov- og finmotorik, når armen svinges og hænder og fingre griber og holder fast. Men bolde kan være svære at fange – de er runde og ikke til at få fingrene i. De hopper, når de rammer gulvet. Det gør en bamse ikke.

Legen stimulerer også den visuelle-rumlige sans, når der skal gribes og når der skal sigtes og afvejes, hvor kraftigt bamsen skal kastes, for at medspilleren kan gribe den. I den forbindelse er det netop en fordel med bamsen, fordi den er nemmere for barnet at holde i én hånd og så er den tungere og flyver dermed ikke for hurtigt gennem luften.

Kasteleg med en bamse sætter gang i fantasien og kan hurtigt gå over i et lille rollespil – og på den måde, får du også stimuleret barnets talesprog:

Hvad siger bamsen, når I skal til at kaste den?Hvad siger den, når den flyver gennem luften? Når den lander? Det kan være lyde (som barnet måske kender fra digitale spil og tegnefilm – og som træner både mundmotorik og stemmeføring) eller ord eller sætninger.
Måske siger bamsen også til jer, hvordan den gerne vil kastes…
Her er nogle muligheder:

♥ Kast med overhånd
♥ Kast med underhånd
♥ Kast under benet
♥ Vend ryggen til og kast bagud
♥ Buk dig (stadig med ryggen til) og kast mellem benene

Vi lover dig – det stimulerer også lattermusklerne. Og det er så skønt at høre sit barn grine. Det får endorfinerne til at flyde. Hos dig og barnet.
Med legen får dit barn også styrket selvværdet og sine sociale kompetencer. Sæt i gang!

Du finder vores facebookside her. Vil du hellere følge os og kommentere på bloggen, kan du abonnere på rss-feedet eller tilmelde dig vores nyhedsmail.

[social_share]

PS Legen er inspireret af en af de lege, som Smålinger ‘leg og læring’s-kittet De Fjollede Fyre lægger op til. De fjollede fyre er fremstillet som ærteposer, dvs. med små plastickugler indeni. Det gør dem lette at kaste og gribe. Men det er ikke almindelige ærteposer. Vi har givet dem øjne, så de bliver “levende” og dermed pirrer fantasien.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *