Flipflap2

Styrk dit barns motorik og sprog – imens du slapper af i sofaen – Smålegetid/Uge 19

Kan du huske flip-flappen? :)

I denne uges SMÅLEGETID* skal du lave en flip-flap og så er en aktiv leg i gang.
Vi håber, du vil lege med!
 

(Psst! Du behøver ikke selv at lette dig fra sofaen…) 

Med små børn giver det en sjov anledning til at følge en besked og udføre en bevægelse, når man først skal vælge et tal udenpå, så et tal indeni, så et tal mere, bag hvilket der står en anvisning.

Jeg har prøvet legen med de 4-årige børn i en sproggruppe, og det virkede utrolig sjovt og motiverende med den lille flip flap.

Fokus på bevægelse

Giv anvisninger som: Hop hen til vinduet. Kravl rundt om bordet. Kryb på maven under bordet. Kravl op på sofaen og hop ned. Gå museskridt ud i køkkenet. Hop ti englehop. Rul gennem stuen. Hop tolv frøhop. Slå en kolbøtte. Osv.
Udover motorikken, stimulerer legen også barnets evne til at lytte og følge en besked.

Fokus på sproget

Skriv sjove sætninger eller små rim i stedet for enkeltord. Barnet skal så tælle ordene i sætningen sådan her: Sig sætningen ord for ord og kast en ærtepose for hvert ord.

Variation til de 5-6-årige: Skriv et enkelt ord i flip-flappen. Barnet skal nu selv lave en sætning med ordet OG tælle ordene med ærteposer.

Hvis du ikke har ærteposer, så kast små bolde eller sølvpapirskugler i en spand.

Sådan folder du flip-flappen

Klip et kvadrat. Fold hjørnerne ind mod midten. Vend forsiden nedad mod bordet, og fold igen hjørnerne ind mod midten. Form flip-flappen som en lille æggebakke ved at stikke fingrene ind i hjørnehullerne (se det øverste billede).

*Hver mandag giver vi dig her på bloggen en lille leg, som du kan lege med dit lille barn i løbet af ugen.

Når ugen er gået, håber vi til gengæld, at du vil sende os et billede eller skrive lidt om, hvordan det er gået. På facebook eller som kommentar til dette blogindlæg.

At lege med sit barn behøver ikke at tage timer. Leg en lille leg på 10-15 min, når I alle er landet derhjemme efter en lang dag.

/Stine

[social_share]

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *